tietoturvasertifikaatti_ohjelmistoyrittajat_granite

Granite Oy

Toimitusjohtaja Teppo Kattilakoski

“Tästä ei luovuta mistään syystä” – Tietoturvasertifikaatti toi Granitelle kiistattoman kilpailuedun, jolla on helppo erottua

Kasvavalle ohjelmistoyritykselle tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan tilanne, jossa yrityksen referenssit, omien tietoturvatoimien esittely ja sen vakuuttelu, että kaikki on varmasti kunnossa, ei enää riitä vakuuttamaan ostajaa. Silloin tarvitaan jotain lämmintä kättä pidempää, jotta kilpailija ei veisi sopimusta nenän edestä.

Tietoturvan parissa työskentelevälle Granitelle Ohjelmisto- ja e-business ry:n tietoturvasertifikaatista tuli merkittävä kilpailuetu, jolla kilpailijan ohitse pyyhkäistään vauhdilla jo tarjousvaiheessa. Lisäksi sertifikaatti on vahva valtti tuotekehitykselle, myynnille ja markkinoinnille.

Asiakkaan “ota tai jätä” antoi sysäyksen sertifikaatin hankintaan

Totuuden hetki koitti tietoturvan parissa työskentelevälle Granitelle muutama vuosi sitten suurehkon brittiläisen asiakkaan kanssa. Neuvottelupöydässä kävi selväksi, että ison sopimuksen saisi unohtaa, jos Granite ei ollut valmis ottamaan ulkopuolista tahoa selvittämään tietoturva-asioita, toimitusjohtaja Teppo Kattilakoski kertoo. Granitessa ehdittiin jo pelätä, että asiakas haluaa kymmeniä tuhansia euroja maksavan ISAE-lausunnon. Ostajalle kelpasi kuitenkin puolueettoman ja neutraalin Ohjelmisto- ja e-business ry:n tietoturvasertifikaatti, jonka auditoinnin hoitaa luotettava suomalaisyritys.

Varma tapa tehdä vaikutus ostajaan

Tietoturvasertifikaatista on helppo kertoa asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Tapaamisissa on ollut hienoa nähdä, millainen vaikutus on ulkopuolisen puolueettomalla todistuksella siitä, että kaikki on kunnossa, Kattilakoski kertoo.

– Kovin moni yritys ei vielä ole hankkinut sertifikaattia, joten sen avulla on helppo erottua joukosta ammattimaisena toimijana. Kilpailutilanteessa on mukava olla, kun tiedämme, että meidän käyntimme jälkeen ostaja todennäköisesti kysyy sertifikaattia muiltakin.

Aloituspalaverissa tietoturvaasiantuntijoita ei yleensä vielä ole paikalla. Kun ostajille kerrotaan sertifikaatista heti ensitapaamisella, heidän on helppo myydä se eteenpäin yrityksen tietoturvasta vastaaville. Tämän sertifikaatin ansiosta ei tarvitse jännittää, kaatuuko kauppa tietoturvaasioihin.

Helppo hankinta, josta pidetään kiinni

Tietoturvasertifikaatin kustannukset olivat kohtuulliset ja hankkiminen helppoa: täytettiin kaavake ja alettiin puuhata, Kattilakoski kertoo. Kaikki käytännön sopimiset sujuivat hyvin kivuttomasti, eikä erikoisjärjestelyjä tarvittu. Granitessa oltiin toki hyvin perillä sertifikaatin vaatimuksista, joten pieni projekti ennen auditointia riitti.

– Auditointi ei ollut mikään musta aukko, johon palvelu heitetään ja ihmetellään tuloksia.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n tietoturvasertifikaatti on Granitessa todettu hintaansa arvokkaammaksi. Se helpottaa asiakkaiden ostopäätöksiä, sillä se on kattava – usein jopa laajempi kuin asiakkaan toivoma selvitys. Kun kaikki tarpeellinen tiedetään, asiakkaan ei tarvitse tehdä tai teettää omia arviointejaan. Se säästää yksiselitteisesti aikaa ja rahaa.

Sertifikaatin hinnan Granite on saanut takaisin jo pelkästään säästyneen työajan muodossa. Kaupanteko on nopeampaa ja ammattimaisella toiminnalla ostaja on helpompi vakuuttaa, eikä ylimääräisiä arviointiprojekteja enää tarvita.

– Tästä ei luovuta mistään syystä. Jos joskus tulee tarve tinkiä jostain, niin se tehdään jostain muualta, Kattilakoski toteaa.

Kysy lisää!

Tietoturvasertifikaatti on tehokas tapa varmentaa ja osoittaa SaaS-palvelun tietoturvan taso! Tietoturvasertifikaatti on leima hyvästä tietoturvan tasosta ja sovelluksen laadusta. Kiinnostuitko?